USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK)

 04.08.2016
Pasi Luhtaniemi

1. PALVELUN ESITTELY

sl-kuvake-web

Suomi lukee esittelee monipuolisesti kotimaista kirjallisuutta. Palvelu julkaisee puolivuosittain kaikki kotimaiset kauno- ja tietokirjat sekä lastenkirjat. Listauksen rungon muodostavat HS:n ja KSML:n puolivuosittain julkaisemat luettelot kauden kirjoista ja sitä täydennetään kustantajien pyyntöjen mukaan.

Suomi lukee -palvelun ytimessä ovat myös kirjablogimme. Toimituksemme bloggaa niin kauno- kuin tietokirjoista. Etsimme joukkoomme uusia kirjoittajia.

Uusimpana palveluna Suomi lukee pyrkii edistämään perinteistä kirjan kivijalkamyyntiä. Kirjan pitää löytyä sieltä, missä ihmiset liikkuvat. 1. Syyskuuta 2016 Suomi lukee aloitti yhteistyön SOK:n kanssa.  Lue aiheesta lisää MEDIATIEDOTTEESTA  1.9.2016

2.  ESITTELYSIVUT JA BLOGITOIMITUKSEMME

Kuka voi tarjota kirjoja Suomi  lukee -palveluun?

Suomi lukee -palveluun ovat tervetulleet kaikkien kotimaisten perinteistä kustannustoimintaa harjoittavien kustantamoiden suomenkieliset kirjat poislukien käännöskirjat. Palvelun tietokantaan ei siten tallenneta selkeitä omakustanteita eikä tarvepainojen kustanteita.

Palvelussa julkaistavista teoksista pitää olla siis tehty kustannussopimus, jonka tärkeimmän kohdat ovat, että kustantaja maksaa kaikki kirjan valmistuskustannukset ja että kirjailija saa teoksen myynnistä tekijänoikeuskorvauksia. Lisää ja tarkemmin kustannussopimuksesta Suomen kirjailijaliiton sivuilta.

Kuinka pääsisin mukaan Suomi lukee -kirjabloggaajaksi?

Ota yhteyttä toimitus@suomilukee.fi ja kerro itsestäsi. Käsittelemme jokaisen hakemuksen erikseen.

3. SUOMI LUKEE -KIRJATORNIT

torni-yleiskuva1

KIRJATORNI on Suomi lukee -hankkeen ideoima malli, jolla kivijalkakauppoihin voi saada tarjolle tarjontaa, jota muualta ei löydy.
Kirjatornin pilottikokeilu toteutui Jyväskylän Keljon Prismassa 1.9.2016. – 20.11.2016, ja sen kokemuksia kootaan paraikaa.  Hankkeesta tiedotetaan lisää vuoden 2017 alussa.  ’

Kirjatornin perusajatus on kerrottu esitteessämme ELÄKÖÖN KIRJA