Tuula Aaltonen : Pikkuväen poluilla


aaltonen-pikkuvaen_poluillaMuistatteko lapsuuden satuhetket, ne joina sai käpertyä sänkyyn, vetää peiton leuan alle ja kuunnella jonkun vanhemman lukemaa tarinaa? Lue uudestaan se yks!, hihkuin itse usein lempparisadustani, kun vuorossa oli paksu kokoelma nimeltä 365 Satua. Nuo muistot piirtyivät elävinä mieleen lukiessa Tuula Aaltosen kertomuksia teoksesta Pikkuväen poluilla. Kirjan nimihahmot ovat vekkuleita, hassunnäköisiä ja kekseliäitä otuksia, joiden elämään kuuluu vahvasti arjen taikuus, tuoreet pullat ja iloiset karkelot. Ne hyvää mieltä tuovat asiat, joita meidän ihmistenkään ei soisi elämän kiireissä unohtavan.

Kertomukset pohjautuvat Loviisan kaupungissa toteutettuun tempaukseen, jossa talojen suojelushengille rakennettiin kulkureittejä ja ovia. Uteliaisuus heräsi välittömästi, ja lisätietoa kuvineen löytyikin Visit Loviisan sivuilta. Valokuvien joukossa on tuttuja, kirjan kuvituksestakin löytyviä pikkuväen paikkoja. Mielikuvitus on päästetty todellakin valloilleen!

”Jos pidät pullasta, munkeista, kakuista tai ylipäätään leivonnaisista, viihtyisit maahisleipuri Ullan Pullan myymälässä.”

Kirjan kansitaide on niin houkutteleva ja herkullisen näköinen, että sen voisi vaikka syödä! Värikkyys jatkuu myös sisäsivujen kuvituksissa, joten parempi on nauttia kirja silmin ja käsin kuin suin. Kuvittaja Miranda mordin tussit ja vesivärit luovat leikkisän visuaalisen maailman. Todellinen hyvän mielen kirja kaikenikäisille.

Tuula Aaltonen – Pikkuväen poluilla. Haamu-kustannus, 2016. 95 s. Kuvitus Miranda Mord

Teoksen esittelysivulle