Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Konstaapelit Isonapa ja Rillirousku saavat arpajaisvoitoksi mökkiloman ja hykertelevät, kun pääsevät viikoksi eroon Kattilakosken perheestä – Vilttitossun tempauksista ja päsmäröivästä Hanna-äidistä. Myös Kattilakosket ovat vuokranneet mökin, tietämättään naapuritontilta. Kun viereisen huvilan taiteelliset ”Rubensin veljekset” tulevat tervehtimään, Hanna on tohkeissaan singahtaessaan kiinnostavien ihmisten läheisyyteen.

Halise Alibullen ihastuu taidemaalari Kustaa Rubensiin, ja hänen sisarensa Helga ihmettelee, miksi trubaduuri Adam Rubens tuntuu tutulta. Heinähattu ja Vilttitossu ryhtyvät salapoliiseiksi. He päättelevät, että Rubensin veljekset ovat naamioituneita vankikarkureita, ja Matti-isäkin alkaa epäillä veljeksiä huijareiksi. Paljastuuko Rubensin veljesten salaisuus milloinkaan?

Tekijöiden uudelleen kirjoittaman laitoksen on kuvittanut Salla Savolainen. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2001.

Heinähattu ja Vilttitossu ovat riemastuttaneet jo yli neljännesvuosisadan ajan. Humoristisella ja tarkkanäköisellä sarjalla on paljon lukijoita myös muualla maailmassa.

Elman arvostelu teoksesta