Milla Tuormaa: Takapihalta alkaa seikkailu – Tarinoita ja toimintaideoita lähiluontoretkelle

Huiskahäntä hyppäsi kuusesta viereiseen koivuun, mutta taitamattoman ote lipesi ja se putosi maahan. Koira säntäsi perään. Huiskahäntä juoksi hädissään pihan poikki pensaisiin ja oli kompastua lautaseen.

Kesän kuluessa Huiskahäntä oppi narskuttamaan kävyistä siemeniä ja löysi suojakseen tuuhean kuusikon puiston vierestä. Siili sai silakoita sekä kaivoi kastematoja ojista. Ystävät ylittivät tien usein yhdessä ja kävivät iltaisin talon pihassa etsimässä ihmisten jättämiä ruokia.

Lähiluonnossa sattuu ja tapahtuu!

Lapsista pienetkin luonnon ihmeet tuntuvat suurilta. He innostuvat pikku löydöistä ja keksivät nopeasti mielikuvitusleikkejä. Luonnossa liikkuminen myös rauhoittaa ja tukee monipuolisesti muun muassa motoriikan ja sosiaalisuuden kehitystä.

Tämä teos vie lapset luontoretkille tarinoiden voimin. Tarinoissa seikkailee mielikuvitusolentojen lisäksi lähiluonnosta tuttuja eläimiä, joihin voidaan perehtyä tarkemmin kirjan taidokkaiden neliväristen piirroskuvien ja ytimekkäiden lajitietojen avulla. Jokaiseen tarinaan liittyy runsaasti elämyksellisiä toimintaideoita, joita on helppo toteuttaa eri-ikäisten lasten kanssa.

Kirja auttaa loihtimaan lähiluontoon tutustumisesta innostavia seikkailuja. Hyppää kiehtovien lähiluontoretkien maailmaan!

Elman arvostelu teoksesta

Julkaisuvuosi: 2019