Manuaali 8/2017 alkaen

, 2017
 

(Toimitukselle)

Suomi lukee -palvelu uudistui elokuussa 2017 myös teknisesti. Sivuston toimintoja on suoravivaistettu ja tietokanta on huollettu. Palvelussa ei myöskään  julkaise enää kaikkia vuoden kotimaisia kaunokirjoja. Valinnan julkaistavista kirjoista tekevät toimittajat ja tuottaja. Kukin bloggaaja lisää arvostelemansa teoksen kustantajan tarjoamat esittelytiedot ”Lisää uusi sivu” -toiminnalla.

Koska sivustolla on monenlaisia toimituksellisia sisältöjä, seuraavassa on ohjeet kunkin sisällön oikeaan lisäämiseen ja muokkaamiseen.

TEHTÄVÄ TOIMENPIDE KUVA KATEGORIAT  AVAINSANAT
 Uusi teosarvio  ”Lisää uusi artikkeli”  ”Lisää media”
+ valitse teoskuva
 ei  ”Teosarviot”
 Uusi haastattelu  ”Lisää uusi artikkeli”  ”Lisää media”
+ valitse teoskuva
 ei  ”Haastattelut”
Uusi teos ”Lisää uusi sivu” ”Aseta artikkelikuva”  1 pääkategoria
+ max 3 muuta
Kustantajan
nimi
 Nosto viikon kirjaksi  ”Muokkaa sivua” säilytä  säilytä  + ”Viikon kirja”
 Uusi lukunäyte  ”Lisää uusi sivu”*  ei  ei  ”Lukunäyte”

* Valitse kohdasta sivupohja vaihtoehto ”full width”

kohdat 1 ja 2:  Teosarviot  ja haastattelut eli kaikki toimituksellinen aineisto kirjoitetaan  Artikkeleina
kohdat 3 ja 4: Sivuilla esiteltävät kirjat julkaistaan muodossa Sivu. Viikon nostoa varten tallennetulle sivulle annetaan uusi avainsana ”Viikon nosto”.
kohta 5: Lukunäyte julkaistaan uutena sivuna. Näytteen pituus on yksi luku, kuitenkin korkeintaan viisi painetun teoksen sivua.

Kategorioiden ja avainsanojen käyttö

– Teosarviolle, haastattelut tms toimitukselliselle aineistolle annetaan jatkossa vain Avainsana.
– Teoksen avainsanaksi merkitään entiseen tapaan Kustantajan nimi.
–  Teoksen genret merkitään kategorioina. Teokselle annetaan 1-2 päävalikon kategoriaa (runot / romaanit / rikos / spefi / tieto / lapset ja nuoret), jonka lisäksi sille voi antaa enintään 3 muuta kategoriaa
– Viikon kirja on palveluun tallennettu kirja, jolle annetaan toiseksi avainsanaksi Viikon kirja. Muista myös päivittää samalla teoksen julkaisupäivämäärä, jotta teos nousee Viikon kirja-listauksen ylimmäksi.
– Lukunäytteille annetaan avainsanaksi Lukunäyte. Muista myös valita kohdasta sivupohja vaihtoehto ”full width”.  Sivu tulostuu tällöin kirjan sivun kaltaisena, ilman oikeaa palstaa.