Jyrki Vainonen: Naulankantakeitto

, 2016
 

Ilmestyy tammikuussa.

Kulinaristiset mietteet tarjoavat sopivasti pureskeltavaa

”Juustohöylätyn hengenravinnon maku katoaa kieleltä hetkessä, oikeastaan saman tien. Pureskeltavaa ei ole liikaa, mikä sopii nopeaan ja helppoon tarpeentyydytykseen tottuneille nykyihmisille.”

Uutispuurosta riimihärkään ja rukiisista ranteista suusta päässeisiin sammakoihin – tämä kirjanen sisältää erään kulinaristin mietteitä siitä, miten estää muun muuassa poliittisia broilereita, mätämunia ja maakrapuja olemasta taakaksi maalleen. Kirja nautitaan vanhan suolan kera.

Jyrki Vainonen (s. 1963) on palkittu kirjailija ja kääntäjä, joka on valmistanut juustohöylättyä hengenravintoa sekä kasvattanut kainalossaan pukinsorkkia.