Kirjalla mukaan Suomi lukee-palveluun?

Kirjan julkaisija voi olla kuka tahansa urheiluseurasta tai yksityishenkilöstä perinteisiin kustantamoihin – Suomen kansalliskirjasto myöntää kirjalle isbn-numeron, kun sen hakijana on luonnollinen suomalainen henkilö tai yhteisö. – Tämän vuoksi kirjoja kustannetaan hyvin monella eri tavalla, omakustanteena, tarvepainon, kustantajan kautta maksullisena kustanteena – tai perinteisenä kustannustoimitettuna täyskustanteena.

Suomi lukee tarjoaa julkaisu- ja markkinointifoorumin kaikille kirjoille. Niin sanotut täyskustantet päivitämme vuoden 2019 alusta lähtien automaattisesti  Suomi lukee -palveluun kustantajan ilmoituksen mukaan. Mikäli kirjasi jää ulkopuolelle, jatka lukemista.

KIRJOITITKO KIRJAN, JOKA ON VAARASSA KADOTA?

Julkaisitko kirjan  kirjan tarvepainon tai vastaavan kautta? – Vai joutuitko kirjasi perinteisessä kustantamossa c-koriin, ja sinusta tuntuu, ettei kukaan markkinoi ja myy kirjaasi.

Jos kierrät alueesi kirjastoja ja saat kirjastasi läpi artikkeleita lehdissä tai kirjablogeissa, sinun kannattaa hakea Suomi lukee -palvelun kirjailijastatusta. Statusta haetaan kirjakohtaisesti ja sitä voi hakea 10/2018 tai sen jälkeen julkaistuille kirjoille. 

Kirjoita vapaa hakemus osoitteeseen toimitus@suomilukee.fi. Esittele hakemuksessasi

  1. Kirja, jota hakemus koskee
  2. Kirjan arvosteluihin ja arvioihin perinteisessä mediassa ja blogeissa (vähintään kaksi, eri medioista)

Liitä hakemuksen mukaan pdf-versio eli ns. ”taittoversio” kirjastasi.