Suomilukee.fi uudistuu 1.1.2019

Suomilukee.fi -palvelu uudistuu vuodenvaihteesssa 2019. Palvelussa julkaistaan kahden vuoden tauon jälkeen jälleen kaikki uudet, perinteisen kustannusmallin mukaan kustannetut kotimaiset kaunokirjat ja suuri osa tietokirjoista ja asiaproosasta. Olemme aloittaneet kevään 2019 uutuuskirjojen tallennuksen järjestelmään. 

Uudistuksen kärki on kuitenkin uusi vuorovaikutteisuus.  Palvelu on tarkoitettu kaikille himolukijoille –  mutta erityisesti kulttuuritoimittajille ja kirjabloggaajille.

Tutustu alla olevan diashown avulla,  mistä uudistuksesssa on kysymys:

 

 • Uudistunut suomilukee.fi -palvelu on nyt TEKNISESTI VALMIS. Esittelemme tässä uusituksen perusfilosofian. / Suomi lukee on tarkoitettu jokaiselle intohimoiselle lukijalle, inspiraation ja tiedon lähteeksi. Tämän lisäksi se on toimittajille ja bloggaajille myös konkreettinen työkalu.
 • 'Header-palkki' on varattu tuottajakustantamoiden ilmoituksille. Linkistä "Kirjat" avautuvat kustantamon palvelussa esittelemät kirjat. "Kustantamon sivuille" avaa kustantamon omat sivut uuteen ikkunaan. / Palvelun ydin ovat kotimaiset uutuuskirjat, joiden esittelyjä tallennetaan palveluun vuosittain noin 1000.
 • NÄIN NAVIGOIT PALVELUSSA: Suomilukee.fi jakaa kotimaisen kirjallisuuden seitsemään pääkategoriaan NYKYPROOSA - HISTORIA - RIKOS - SPEFI - LAPSET - RUNOUS - ASIAPROOSA. / Pääkategorioita täydentävät avainsanat. Esimerkiksi nuortenkirja voi olla tarkennus niin nykyproosalle, spefille kuin lastenkirjalle.
 • Tämän esittelyn esimerkit tulevat kategoriasta LAPSET. Haamu -kustannuksen ja Harri Istvan Mäen Zombikirja on siinä listan ylimpänä, Pasi Pitkäsen Kadonneiden eläinten saari (Wsoy) toisena. Kategoriaa Lapset voi selata ja teoksista saa tarkemmat tiedot kuvalinkistä tai painikkeesta.
 • Harri Istvan Mäen Zombikirja esitellään kuvalla ja tekstillä. Teoksen alaotsikkona on aina 1)pääkategoria ja 2)kustantaja. Se lisäksi teoksella on kaksi tai kolme täydentävää avainsanaa. Lastenkirjojen listaukseen pääset kategoriasta Lapset... Ja tarjontaan tutustuminen voi jatkua.
 • ESIMERKKI KIRJAN JA ARVOSTELUN RISTIINLINKITYKSESTÄ: / Pasi Pitkäsen Kadonneiden eläinten saari -kirjan sivulla on uusi elementti. Heti otsikon alla on punainen "Blogi-kirja" - Klikkaamalla tästä saat avattua Suomilukee -toimittajan arvostelun teoksesta.
 • LISÄARVOT KIRJALLISUUDESTA KIRJOITTAVILLE: Kun toimittaja tai bloggaaja kirjautuu palveluun , palvelu näyttää "VARSINAISET KYNTENSÄ " - Loggautumalla sisään palvelun oikeasta palstasta voit ensin luulla katsovasi samaa palvelun etusivua kuin ennenkin. Silmät valehtelevat: Neljä asiaa on muuttunut:
 • a) OMAT TIEDOT Palvelun yläreunassa on musta palkki, josta pääsee muokkaamaan omia tietoja. Voit vaihtaa salasanan tutummaksi tai vaikka liittää suomilukee.fi -palvelun facebook-tiliisi, jonka jälkeen kirjautuminen somesta on vielä helpompaa.
 • b)" LUKULISTANI" / Kirjatiedossa Eppu Nuotio: Kauko kivitasku on kuvan alla vihreä painike "Lisää lukulistalle" Kun klikkaat tätä kuvaketta, kirja tallentuu Omalle lukulistallesi. Lista säilyttää maksimissaan kymmenen viimeisintä nostoasi, vaikka poistuisitkin palvelusta, ja toimii siksi ammatikseen lukevan todo-listana.
 • d) KIRSIKKA KAKUN PÄÄLLÄ - EPUB Suomilukee.fi -sopimuskustantajat tarjoavat kirjautuneille toimittajille ja bloggaajille uutuuskirjat e-kirjana tai pdf-muodossa. Kun kustantajalla on sopimus palvelun kanssa, kirjan otsikkotietojen alla on vihreä latauslinkki. Pääset heti itse asiaan eli - lukemaan.
 • KIINNOSTUITKO? - Ota yhteys pasi.luhtaniemi @suomilukee.fi ja pyydä tunnukset palveluun.