Eppu Nuotio & Aino Louhi: Tämä vai tuo? Toripäivä


Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan kolmas osa Toripäivä kertoo pienen Fiinun ja hänen äidinsä myyntipäivästä kirpputorilla. Fiinun perheeseen on kertynyt paljon turhaa tavaraa ja vaatteita. Kirpputorilla vanhat lelut löytävät uuden kodin.

Toripäivä -teosta kannattelevat Fiinun tutut kysymykset: tämä vai tuo? Kirpputorilla vasta riittääkin valinnanvaikeutta, mutta Fiinun ääneen esittämät kysymykset usein helpottavat valinnan tekoa.

Eppu Nuotion kirjoittama tarina Fiinun ja tämän äidin kirpputoripäivästä on arkisen kepeä ja hyväntuulinen kuin lasillinen mustikkamehua toripäivän auringossa. Aino Louhen kuvituksessa viivankäyttö on selkeää ja yksinkertaista.

Ei tarvita paljon yksityiskohtia, jotta tarinan voi ymmärtää sijoittuvan nykypäivään. Kierrättäminen on trendikästä. Ekologisia arvoja ei kuitenkaan tuputeta, vaan tarina keskittyy hyvän mielen herättämiseen.

Tämä vai tuo? Toripäivä on pieni ilon lähde. Se muistuttaa myös aikuista lukijaa arkisen tekemisen ilosta. Toripäivä on paras yhdessä vietettynä. Kuvakirja on lyhyt ja se sopii aivan pienemmillekin kuuntelijoille.

Eppu Nuotio & Aino Louhi: Tämä vai tuo? Toripäivä. Bazar, 2017. Arvostelukappale kustantajalta.

Teoksen esittelysivulle